16:11 / 22.09.2021.

Autor: HRT

Jesen na HRT-u uz bogat strani dokumentarni program

Sjajne dokumentarne serije i filmovi strane produkcije

Sjajne dokumentarne serije i filmovi strane produkcije

Foto: Jesenska shema HRT-a / promo

One znatiželjne, ljubitelje avantura i sve koji vole pomicati granice, ove jeseni na Prvom i Drugom programu HRT-a očekuju premijere izvanrednih priča i atraktivni naslovi nastali u vrhunskoj produkciji. Otkrijte, istražite i doživite tajnovitost i različitost svijeta koji nas okružuje. Proživite najizazovnije trenutke uz HRT i strani dokumentarni program!

U nizu uzbudljivih dokumentarnih ostvarenja prikazat ćemo Drevne metropole Maja, priču o civilizaciji koja je fascinantnom kulturom obilježila povijest svijeta. U seriji Titanic -unutar olupine donosimo priču o podvodnoj odiseji najvećih ekspedicija koje su istraživale ovaj legendarni prekooceanski brod, a u Špijunu u divljini, ući ćemo u samo središte životinjskoga carstva te izbliza posvjedočiti najvećim dramama i emotivnim susretima u prirodi.

video thumb

Michael Palin, nekadašnji član Montyja Pythona, u seriji Michael Palin: Moja putovanja otkrit će nam kako je postao putnik te se prisjetiti nastanka svojih slavnih putopisa.

Također, emitirat ćemo i priču o glavnom uredniku i osnivaču WikiLeaksa, Julianu Assangeu, o legendarnom polarnom istraživaču, Ircu Ernestu Shackletonu, priču o jednom od prvih filmskih antijunaka, Robertu Mitchumu, ali i onu o Raúlu Castru, mlađem bratu bivšeg kubanskog predsjednika Fidela Castra.

Među naslovima vrhunskog stranog dokumentarnog programa su i Danska - ljepota divljine, Tajne iz divljine Baleara, Petra - tajne drevnih graditelja i mnogi drugi.

Budite i ove jeseni uz sjajne dokumentarne serije i filmove strane produkcije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!