10:56 / 22.04.2021.

Autor: HRT

Joanna Lumley: Mačkoljupka

Utorak, 4. svibnja na Drugom

Utorak, 4. svibnja na Drugom

Foto: Joanna Lumley: Mačkoljupka / dokumentarni film

U utorak, 4. svibnja na Drugom programu u 20:05 pogledajte 2. dio dokumentarnog filma Joanna Lumley: Mačkoljupka. Joanna istražuje kako pokušavamo modelirati mačke i prilagoditi ih svojem svijetu. Što imamo od njih? I što one imaju od nas? Već je naučila da imaju neukrotivu divlju stranu, ali to nas ipak ne sprečava da dajemo sve od sebe kako bismo ih kontrolirali. No mogu li mačke ikad biti kontrolirane?

Bi li ikad slušale zapovijedi običnog čovjeka? Jednoga snježnog dana u Chicagu Joanna posjećuje mačji cirkus da vidi kako Samantha Martin navodi svoje izvođače da pokažu sve što znaju - i otkriva da mačke mogu biti komično hiroviti izvođači.

Mačke možda ne mogu voditi slijepce ili hvatati provalnike, ali u školi za djecu s posebnim potrebama u Cheshireu Joanna upoznaje Milhauda, mačka iz programa Ljubimci kao terapija, i svjedoči kakav izvanredno opuštajući i pozitivan učinak ima na djecu.

 Tko kaže da mačke nisu tople i pune ljubavi?

Producent i redatelj Ian Leese, odabrala Mira Vočinkić.


Utorak, 4. svibnja na Drugom

Utorak, 4. svibnja na Drugom

Foto: Joanna Lumley: Mačkoljupka / dokumentarni film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!