José Cura i Dubrovački simfonijski orkestar - Orebić, 11.09.2021., snimka

28.12.2021.

14:11

Autor: HRT

José Cura

José Cura

Foto: Petar Glebov / Pixsell

U četvrtak 30. prosinca na Trećem programu u 18:50 prikazujemo snimku koncerta José Cura i Dubrovački simfonijski orkestar koji je održan 11. rujna 2021. godine u Orebiću.

Slavni argentinski tenor José Cura nastupio je na orebićkoj Rivi, na Trgu Peljeških jedara, uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orkestra i uz zvuke umjetničkih argentinskih pjesama nastale na tekstove poznatih pjesnika, a solistica na gitari je Čehinja Barbora Kubíková.

Mo.Cura je svestrani umjetnik te je kao vrhunski dirigent ravnao mnogim prestižnim orkestrima. Njegove produkcije, poput Otella u Teatru Colón u Buenos Airesu, Nabucca za Državnu operu u Pragu ili Puccinijeve La Boheme za Kraljevsku švedsku operu, ocijenjene su kao najuspješnije ikad. 

U koncertnoj večeri izvest će osim argentinskih pjesama i neke od svojih najpoznatijih opernih arija, a na pozornici će mu se pridružiti nacionalna prvakinja, solistica Opere HNK -a Ivana pl. Zajca u Rijeci Kristina Kolar te mlada srpska sopranistica Marija Jelić. Dirigentski podij dijeli s hrvatskom dirigenticom, Splićankom Marijom Ramljak.

Nastup argentinskoga glazbenika bio je uvertira u Ljetni festival grada kapetana koji se priprema za iduće ljeto, čija je utemeljiteljica i ravnateljica Sandra Milankov, a umjetnički ravnatelj upravo José Cura.

Urednica je Marija Ramljak, a redateljica Mirena Stijačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!