Jubilarna 700. emisija Kokica

16.11.2021.

15:11

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

 Sandra Bosnar

Sandra Bosnar

Foto: Kokice / HRT

Tjedna emisija o filmu za djecu i mlade, Kokice, u programu Hrvatske radiotelevizije (HRT) u ponedjeljak, 22. studenoga, obilježit će svoje 700. izdanje i dvadesetu sezonu emitiranja.

U 700. emisiji Kokice uz svoju voditeljicu Sandru Bosnar predstavljaju dva nova filma u hrvatskim kinima, dugometražni animirani film Disneyjevih majstora Encanto: Naš čarobni svijet i triler Otet s Jamesom McAvoyem.

Također, Kokice govore o novoj, 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva koja se ove godine od 26. do 28. studenoga održava u Požegi, a sugovornik Kokica je tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec.

Ekipu emisije uz voditeljicu Sandru Bosnar čine redateljica Sanja Aničić, scenarist Boško Picula, snimatelj Petar Janjić, montažer Dubravko Slunjski, a producent je Nenad Migić. Urednica HRT-ove emisije Kod nas doma je Elizabeta Biočina.

Od svog pokretanja jedinstvena televizijska emisija u Europi i svijetu koja se, tematizirajući filmsku umjetnost, prvotno obraća mladim ljubiteljima filma, ali i najširoj obiteljskoj publici, Kokice su u programu HTV-a prvi put prikazane 15. siječnja 2003.

Od 2020. Kokice svakog ponedjeljka poslijepodne u sklopu emisije Kod nas doma na Prvom programu HTV-a (HRT-HTV1) svoje gledatelje upoznaju s mladim i profesionalnim filmašicama i filmašima u Hrvatskoj, donose aktualni kinorepertoar, prate recentne filmske revije, festivale i dodjele nagrada, govore o hrvatskoj kinematografiji, čitaju nove knjige o filmu te doznaju novosti iz svijeta filma.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!