Juhuhu svakodnevno na Trećem!

16.09.2022.

Zadnja izmjena 04:59

Autor: HRT

Autor animacije je Vjekoslav Živković

Autor animacije je Vjekoslav Živković

Foto: RECIRCLE studio / za HRT

Od ponedjeljka 19. rujna 2022. HRT-ov dječji magazin Juhuhu svojim najdražim gledateljima donosi još više sati programa. Umjesto na Drugom, emitirat će se na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) i to svakim danom od 6:30 do 13 sati.

video thumb

Produljeno trajanje Juhuhua omogućit će stabilnije i neometano emitiranje kvalitetnih i popularnih dječjih emisija i serija, a koje su se ponekad skraćivale zbog prijenosa važnih domaćih i međunarodnih događaja.

Nova sezona Juhuhua donosi i mnoge novosti. Djeca će moći uživati u novim epizodama animiranih serija domaće proizvodnje kao što je "Hu Hu" i u stranim crtanim serijama kao što su "Pepa Praščić", "Tigrić Daniel", "Kockice brojalice", "Žar i čudovišni strojevi" ... Tu su i dječje domaće dokumentarne serije "Šareni lonac", "Tata i ja", "Najbolji dan", "Jojo i ...". U jesenskoj shemi očekuju nas i nove strane serije, nove sezone domaćih serija te nove računalne igre i dječje pjesmice. 

Galerija
Likovi iz serije Hu Hu, Foto: promo/promo
Šareni lonac, Foto: promo/promoLoli s papigom, Foto: promo/promoMatija u seriji Najbolji dan, Foto: promo/promoLikovi iz pjesmice Tata, Foto: promo/promo

S ponosom i veseljem ističemo da više od tisuću filmova različitih žanrova djeca mogu gledati na u nas jedinstvenoj aplikaciji Juhuhu i istoimenom web-portalu. Također, djeci je na raspolaganju i YouTube kanal Juhuhu gdje uz ostalo mogu naći popularne dječje pjesmice, a jedna od njih ima preko 15 milijuna pregleda.

- HRT-ova digitalna usluga za djecu predškolskog uzrasta najjača je u Hrvatskoj. S preko 100.000 pretplatnika na YouTube kanalu Juhuhu te preko 70.000 skinutih Juhuhu mobilnih aplikacija, ovaj HRT-ov brend za djecu nema konkurenciju. Posebno je važno reći kako je sav sadržaj na našem YouTube kanalu hrvatski sadržaj, nastao ili u kućnoj produkcija HRT-a ili je nabavljen od hrvatskih neovisnih produkcija, a sam kanal ostvaruje čak četiri milijuna pregleda mjesečno, ispričala nam je Glavna urednica programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV4 i Međunarodnog televizijskog programskog kanala Rahela Štefanović.    

Autor animacije je Vjekoslav Živković

Autor animacije je Vjekoslav Živković

Foto: RECIRCLE studio / za HRT

- Edukacija kroz igru i zabavu, poticanje emocionalnog razvoja djece, empatije, suosjećanja i prihvaćanja, temelj je koncepcije Dječjeg programa HRT-a. Dio serija u prvom planu ima razvoj vještina u rješavanju problema iz STEM područja. Cilj nam je da zanimljive priče i avanture kroz koje prolaze njihovi likovi uvijek budu povezani s psihološkim rastom i dobrobiti najmlađih kojima je namijenjen Juhuhu, izjavio je urednik HTV-ova Programskog odjela Djeca i mladi Anđelko Glibo te dodao: - Još valja spomenuti da smo ove godine objavili i još ćemo do kraja godine dopuniti sadržaje na spomenutim digitalnim platformama dječjim serijama koje su prilagođene gluhoj i nagluhoj te slijepoj i slabovidnoj djeci. Na tim platformama nalaze se i naše serije sinkronizirane na dva romska jezika.  

video thumb

- S nama su djeca sigurna. Naš sadržaj je pomno odabran, a naši urednici itekako svjesni da je dječja dobrobit na prvom mjestu, istaknula je na kraju Rahela Štefanović.

Podsjećamo, kako je ranoj školskoj dobi namijenjen naš YouTube kanal Škola na Trećem, a svoj školskoj djeci web-portal skolski.hrt.hr.

Pozivamo djecu i njihove roditelje, skrbnike, bake, djedove i cijelu obitelj da prate novu sezonu Juhuhua i u ponedjeljak 19. rujna budu uz HTV3 od 6:30!    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!