19:45 / 28.10.2021.

Autor: HRT

Julieta

Utorak, 9. studenoga na Trećem

Utorak, 9. studenoga na Trećem

Foto: Julieta / film

U ciklusu Večer tisuću nagrada, u utorak 9. studenoga na Trećem programu u 22 sata, prikazujemo španjolsku dramu Julieta scenarista i redatelja Pedra Almodóvara. Film je snimljen prema tri kratke priče iz zbirke priča "Odbjegla" Alice Munro.

Utorak, 9. studenoga na Trećem

Utorak, 9. studenoga na Trećem

Foto: Julieta / film

Julieta živi u Madridu i namjerava se sa svojim partnerom Lorenzom preseliti u Portugal. Nakon slučajnog susreta na ulici s prijateljicom svoje kćeri odustane od svojih prvotnih planova. Odluči napraviti rezime svog života i prisjetiti se najvažnijih trenutaka zbog kojih se otuđila od kćeri...

Od mnogobrojnih nagrada i nominacija spomenut ćemo: nominaciju za Zlatnu palmu (Pedro Almodóvar) u Cannesu 2016.; nominaciju za BAFTA-u za najbolji strani film; nominaciju za Nagradu publike, najbolju europsku glumicu, redatelja i najbolji europski film na dodjeli Europske filmske nagrade 2016.; nagradu za najboljeg redatelja Međunarodnog udruženja filmofila itd.

Naslovne uloge u drami Julieta aka Silencio, snimljenoj 2016. godine, tumače Emma Suárez, Adriana Ugarte, Daniel Grao, Inma Cuesta i Darío Grandinetti.

Urednik je Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!