15:53 / 25.05.2021.

Autor: HRT

Junaci našega doba

Subota, 5. lipnja na Drugom

Subota, 5. lipnja na Drugom

Foto: Junaci našega doba / dokumentarna serija

U subotu 5. lipnja u 20:05 na Drugom programu HTV-a počinjemo s ponovnim prikazivanjem dokumentarne serije Junaci našega doba.

Postoje trenuci koji se ne zaboravljaju i ostaju u našem sjećanju. Dakako, ponajviše se sjećamo onih koji su bili neobično hrabri i uporni. Te ljude među nama s punim pravom i sasvim objektivno možemo nazvati junacima. Pa tko su ti 'junaci našega doba'?

Subota, 5. lipnja na Drugom

Subota, 5. lipnja na Drugom

Foto: Junaci našega doba / dokumentarna serija

Voljeli nogomet ili ne, odgovor se nameće. To su dvadeset dvojica hrvatskih nogometaša i njihov izbornik. To su oni koji su se predanošću izdignuli iznad ponora poraza i zaborava te se otisnuli u neizvjesnost.

Nastavak te priče je povijest. Godine 2018. u Rusiji smo imali naše junake, svjetske doprvake. Ovo je dokumentarna serija od pet nastavaka o životnim i sportskim putovima tih nogometnih heroja.

Serija prati nastup naše izabrane vrste u Rusiji, svih sedam odigranih utakmica, kao i nezaboravan doček u domovini.

video thumb

U pripremi i realizaciji korišteni su materijali snimljeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali i posebni intervjui, arhivski materijali i sva raspoloživa građa. Serija prati svaki korak Vatrenih - od trenutka dramatičnih, već gotovo izgubljenih kvalifikacija do finalne utakmice u Moskvi.

Uz podsjećanje na svaku utakmicu Svjetskog prvenstva, serija "Junaci našeg doba" donosi i posebne priče o najvažnijim akterima i ključnim igračima Vatrenih.

Uz iscrpne intervjue s junacima, donosimo i razgovore s članovima njihovih obitelji, prijateljima, suigračima, trenerima mlađih naraštaja te analiziramo što je vatreno srebro donijelo hrvatskom nogometu, sportu i društvu i jesmo li uspjeli iskoristiti veličanstveni uspjeh.

U 1. epizodi prisjetit ćemo se trnovitih početaka. Hrvatska je jedva izborila odlazak na Svjetsko prvenstvo, a Zlatko Dalić u posljednji je čas uskočio na izborničku poziciju i odveo Vatrene u Rusiju. Vidjet ćemo i posebne portrete Zlatka Dalića i Andreja Kramarića.

Sadržaj je dostupan i na multimedijskoj platformi HRTi.

Scenaristi dokumentarne serije su Ivan Blažičko i Mislav Brcko, a redatelj Zlatko Mijoč.

Produkcija: Nogometna promocija - Football Promotion d.o.o. za HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!