14:30 / 02.02.2021.

Autor: HRT

Kad je Harry sreo Sally

Nedjelja, 14. veljače na Drugom

Nedjelja, 14. veljače na Drugom

Foto: Kad je Harry sreo Sally / film

Ne propustite u nedjelju, 14. veljače na Drugom programu u 20:10 ljubavnu komediju Kad je Harry sreo Sally (1989.). Ovu zabavnu komediju napisala je poznata njujorška novinarka Nora Ephron. Kritičari su se složili da je to brbljava komedija u duhu onih Woodyja Allena, no neki su dodali i da je bolja od mnogih Allenovih žanrovskih ostvarenja.

video thumb

Priča prati Harry i Sally koji su se upoznali 1977. na Čikaškom sveučilištu, nakon što su diplomirali. Kako je Sally putovala u New York gdje će se zaposliti, kao i on, povezla ga je svojim automobilom. On želi raditi kao savjetnik specijaliziran za politička pitanja, a ona će biti novinarka. Cijelim putem raspravljaju samo o jednoj temi: mogu li muškarac i žena biti prijatelji koji nikad neće pomisliti na spolni odnos jedno s drugim. U New Yorku se pozdrave i ponovno se sretnu nakon pet godina na njujorškom aerodromu.

Ona je u vezi s njegovim poznanikom, a on se namjerava oženiti. Ona radi kao novinarka, on je politički savjetnik. Za vrijeme leta opet razgovaraju samo o načelnim pitanjima koja se tiču muško-ženskih odnosa. Ponovno se sretnu za pet godina. Nju je napustio dečko, a njegova žena želi rastavu...

U glavnim su ulogama Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby.

Film je režirao Rob Reiner koji je karijeru počeo kao glumac. Prije ovog režirao je četiri filma od kojih je posebno bio hvaljen "Ostani uz mene" (1986.). Slijedilo je još filmova: "Misery" (1990.), "Nekoliko dobrih ljudi" (1992.), "Američki predsjednik" (1995.), "Duhovi Mississippija" (1996.), Priča o nama (1999.), "Alex i Emma" (2003.) i dr.

Scenarij potpisuje Nora Ephron.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!