Kalibar 20 za specijalista

14:54 / 15.06.2022.

Autor: HRT

Srijeda, 22. lipnja na Drugom

Srijeda, 22. lipnja na Drugom

Foto: Kalibar 20 za specijalista / film

Akcijski film Kalibar 20 za specijalista (Thunderbolt and Lightfoot) emitiramo u srijedu, 22. lipnja na Drugom programu HTV-a u 21 sat.

Dok u provincijskom američkom gradiću markantni svećenik vjernicima okupljenima u mjesnoj crkvi drži nadahnutu propovijed. Usred mise pojavi se muškarac koji izvuče pušku i prema velečasnom ispali nekoliko hitaca. Ispostavi se da je svećenik zapravo varalica i kriminalac John "Thunderbolt" Doherty (C. Eastwood), kojeg progone nekadašnji kompanjoni.

video thumb

U bijegu mu pomogne mladi kradljivac automobila Lightfoot (J. Bridges), pa se privremeno udruže u bijegu pred Thunderboltovim progniteljima. Sazna da je Thunderbolt s pokojnim suradnikom i dvojicom koja ga progone, Redom Learyjem (G. Kennedy) i Eddiejem Goodyjem (G. Lewis), opljačkao banku u Montani, poslije čega je pokojni suradnik sakrio plijen od pola milijuna dolara.

Red i Eddie su uvjereni da ih je Thunderbolt onda prevario...

Srijeda, 22. lipnja na Drugom

Srijeda, 22. lipnja na Drugom

Foto: Kalibar 20 za specijalista / film

Ovo je debitantski redateljski projekt producenta, scenarista i redatelja Michaela Cimina (1939.- 2016.) poznatog prije svega po ratnoj drami Lovac na jelene koji je 1979. nagrađen Oscarima za režiju I produkciju.

U filmu Thunderbolt and Lightfoot iz 1974. godine glume Clint Eastwood, Jeff Bridges, George Kennedy, Geoffrey Lewis, Catherine Bach, Gary Busey, Jack Dodson, Gene Elman, Burton Gilliam, Roy Jenson...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!