Kaos u Bangkoku

21.06.2022.

13:07

Autor: HRT

Utorak, 5. srpnja na Drugom

Utorak, 5. srpnja na Drugom

Foto: Kaos u Bangkoku / film

U utorak, 5. srpnja na Drugom programu u 23 sata prikazujemo film  Kaos u Bangkoku. Film je uspješno ostvarenje braće Pang, poznatog hongkonškog redateljsko-scenarističkog dvojca. To je remake istoimenog filma snimljenog devet godina prije, napet akcijski film dobro ispričane priče o hladnom, bespoštednom plaćenom ubojici na povjerljivom zadatku, no kojega, poput Bessonova Leona, novi okoliš i draga djevojka promijene kao osobu. U toj se zahtjevnoj ulozi odlično snašao poznati američki glumac Nicholas Cage (Napuštajući Las Vegas, Ghost Rider). U ostalim ulogama nastupaju hongkonški i američki glumci.

Utorak, 5. srpnja na Drugom

Utorak, 5. srpnja na Drugom

Foto: Kaos u Bangkoku / film

 Joe (N. Cage) je plaćeni ubojica koji iza sebe ima podulju "karijeru" i iznimno je cijenjen. Na tajnom je zadatku u Bangkoku, gdje u roku od mjesec dana mora ubiti četvoricu mafijaša i njihova šefa, zloglasnog Surata (N. Kaljaruek). Kako bi se lakše snašao, on unajmi sitnog kradljivca Konga (S. Yamnarm) da mu pomogne u nekim jednostavnijim poslovima. Iako unaprijed ima namjeru ubiti Konga, Joe se na neobičan način sprijatelji s njim i odluči ga poštedjeti, tim više što shvati da mladić raspolaže s mnogo njemu potrebnih podataka. Ljepota i sadržaji Bangkoka počnu sve više fascinirati Joea, a kada upozna privlačnu prodavačicu iz obližnje trgovine, odluči napustiti zadatak. Međutim, to ne znači da Surat odustaje od svojih zločinačkih pothvata...

Utorak, 5. srpnja na Drugom

Utorak, 5. srpnja na Drugom

Foto: Kaos u Bangkoku / film

U glavnim su ulogama Nicholas Cage, Shahkrit Yamnarm, Charlie Yeung, Panward Hemmanee, Nirattisai Kaljaruek, Dom Hetrakul, James With, Chris Heebink.

Scenarij i režiju potpisuju Jason Richman, Oxide Pang Chun.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!