Kauboji

21.04.2022.

14:28

Autor: HRT

Četvrtak, 5. svibnja na Drugom

Četvrtak, 5. svibnja na Drugom

Foto: Kauboji / film

"Život smije biti dosadan, ali vestern nikada!" Moto je to skupine autsajdera koji radeći kazališnu predstavu na suptilan način spajaju oporost provincije i univerzalnu poetiku vestern zvuka i ikonografije. U četvrtak, 5. svibnja na Drugom programu u 21 sat prikazujemo hrvatski film Kauboji (2013.). 

video thumb
Četvrtak, 5. svibnja na Drugom

Četvrtak, 5. svibnja na Drugom

Foto: Kauboji / film

Saša, relativno uspješan kazališni redatelj vraća se u rodni gradić. Iza sebe ostavlja naizgled uspješnu karijeru, a sa sobom nosi razočaranje, tek zaliječenu bolest i par kovčega. Došao je na poziv mjesnog načelnika da ponovno pokrene zamrlo lokalno kazalište, no na audiciju mu se prijavi samo pet kandidata.

Iako kandidati nemaju preširoku kulturnu naobrazbu pa ni afinitete, dolaze do jedine ishodišne točke zajedničke svima - vesterna. Ni žanr, ni sva Sašina iskustva, ni njihova volja, ništa toj predstavi ne jamči uspjeh. Upravo suprotno.

Četvrtak, 5. svibnja na Drugom

Četvrtak, 5. svibnja na Drugom

Foto: Kauboji / film

Film "Kauboji" nastao je prema istoimenoj kazališnoj predstavi, a u koprodukciji HRT-a i Kabineta d.o.o.

Na Pula film festivalu 2013. osvojio je nagradu publike, a u domaćim kinima vidjelo ga je oko četrdeset tisuća gledatelja. "Kauboji" su prikazani na više od 30 filmskih festivala u svijetu, a bili su hrvatski kandidat za nagradu Oscar.

Uloge tumače Živko Anočić, Saša Anočić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Ivana Rushaidat, Rakan Rushaidat, Radovan Ruždjak, Nina Erak, Nikša Butijer, Ana Begić i Hrvoje Kečkeš.

Scenarist i redatelj je Tomislav Mršić.

Produkcija: Kabinet d.o.o. i HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!