Kazalište u kući

09.05.2022.

14:47

Autor: HRT

Petak, 13. svibnja na Drugom

Petak, 13. svibnja na Drugom

Foto: Kazalište u kući / serija

U petak 13. svibnja na Drugom u 17:35 prikazujemo prvi nastavak humoristične serije Kazalište u kući. Ova obiteljska serija nastala je prema motivima najuspješnije obiteljske serije u Jugoslaviji 70-ih godina - "Pozorišta u kući" Novaka Novaka.

Serija prati suvremeni kaotični zagrebački život Zvone Gaćine (Leon Lučev) i njegove žene Sanje (Daria Knez) te njihov život sa sinom Dinkom, punicom Melanijom (Ksenija Marinković) i rođakinjom Tinom (Jelena Lopatić) koji je pun zgoda i nezgoda. Da bi kaos bio potpun i stalan, brinu se i susjedi - priprosti fuš-majstor Ante (Željko Kőnigksknecht) i njegova žena Cica (Ecija Ojdanić), najveća alapača i koketa u kvartu, isto kao i trajni nezvani gost, Melanijin prijatelj i tihi udvarač, simpatični probisvijet Vili S. Tončić (Mustafa Nadarević).

Petak, 13. svibnja na Drugom

Petak, 13. svibnja na Drugom

Foto: Kazalište u kući / serija

U prvoj epizodi sezone Zvone smišlja pakleni plan: ako punicu Melaniju pošalje u wellness centar, Tinu pošalje starcima u Pulu, Dinku vrati playstation s popravka, on i supruga napokon će imati miran i opušten vikend. Ali naravno, ne može sve ići po planu, pa se tako u stan preko puta obitelji Gaćina uselila obitelj Maglić - bračni par bez djece, ali i bez manira. 

Maglići galame i čine sve da Zvoninih 48 sati iz snova pretvore u 2880 minuta pakla. Kao šlag na tortu pojavljuje se i Vilibald S. Tončić, nepripitomljeni udav, bjelosvjetski lažljivac i Melanijin vječni kavalir, još jedna Zvonina noćna mora. Zvone je u dilemi, možda Melanija i Tina nisu najgore što mu se moglo dogoditi!? Možda naporni radni tjedan i nije takva trauma? Možda je ipak trebao ozbiljnije razmotriti kad su mu svojedobno nudili mjesto svjetioničara na Palagruži? Možda...

Petak, 13. svibnja na Drugom

Petak, 13. svibnja na Drugom

Foto: Kazalište u kući / serija

Naslovne uloge tumače Leon Lučev (Zvone), Daria Knez (Sanja), Ksenija Marinković (Melanija), Ecija Ojdanić Viljac (Cica), Željko Kőnigsknecht (Ante), Mustafa Nadarević (Vili), Jelena Lopatić (Tina) i drugi.

Scenarij potpisuju Ivan Vanja Runjić, Saša Runjić, Olja Runjić, Diana Pečkaj Vuković, Emir Imamović i Berislav Cimerman, a režiju Robert Orhel i Tomislav Rukavina.

Producent je Saša Runjić, a scenografiju potpisuje Davor Antolić. 

Produkcija: Fikcija d.o.o.; 2006.

Humorističnu seriju možete pronaći i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!