Kićo

10.11.2021.

11:38

Autor: HRT

Subota, 13. studenoga na Drugom

Subota, 13. studenoga na Drugom

Foto: Kićo / dokumentarni film

U subotu, 13. studenoga, na Drugom programu u 20:05 premijerno prikazujemo dokumentarni film Kićo. Film autora Mire Brankovića, nastao u HRT-ovoj produkciji, emitiramo u povodu prve godišnjice smrti Krunoslava Kiće Slabinca, velikog hrvatskog pjevača, gitarista i skladatelja.

video thumb

Kićo je film o rock and rollu, bećarcu, komedija i tragedija, priča o pjevaču iz cirkusa i velikom ljubavniku, političaru i zabavljaču, Slavoncu i ljudini, tvrdoglavom čovjeku, prijatelju, emotivcu, čovjeku koji uvijek trči ispred svog vremena.

Sve to pratimo kroz Kićinu naraciju poštujući njegovu osobnost i energiju koju prezentira na sceni, ali i u privatnom životu. On je prije svega iskren u svom pristupu životu i radu, izravan u kontaktu, svoj.

Subota, 13. studenoga na Drugom

Subota, 13. studenoga na Drugom

Foto: Kićo / dokumentarni film

U filmu je korištena i bogata arhiva HRT-a, neke od snimki nikada nisu viđene, a neke su starije i od 40 ili 50 godina. Film je sniman u Osijeku, Ernestinovu, Đakovu i Požegi i Zagrebu.

Snimatelj je Damir Bednjanec, montažer Filip Karabelj, tonski snimatelj Boris Harmić, a scenarist i redatelj Miro Branković.

Dokumentarni film na području RH možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!