Kill Bill 1

28.04.2022.

09:27

Autor: HRT

Petak, 13. svibnja na Prvom

Petak, 13. svibnja na Prvom

Foto: Kill Bill 1 / film

Američko-japanski akcijski krimić Kill Bill 1 prikazujemo u petak, 13. svibnja, u 23:30 na Prvom programu HTV-a. Film je bogat referencama na japanske samurajuske filmove, kung fu filmove, špageti-vesterne, te japanske manga animirane filmove.  

Iznenada se probudivši nakon četiri godine provedene u komi, djevojka se prisjeti da je zločinačka banda, čiji je član nekada davno bila, izvršila masakr u crkvi ubivši sve svatove osim nje, koja je slučajno preživjela. Usprkos atrofiji mišića, uspije pobjeći iz bolnice i krene se osvetiti. Nakon krvavog ubojstva Vernite, djevojka odluči potražiti drugog člana bande, Japanku O-Ren Ishii...

Kill Bill prvi je od dva dijela megapopularnog filmskog serijala Kill Bill kontroverznoga američkog redatelja i scenarista Quentina Tarantina.  

Petak, 13. svibnja na Prvom

Petak, 13. svibnja na Prvom

Foto: Kill Bill 1 / film

Atraktivan je to postmodernistički film koji plijeni kombinacijama različitih filmskih tehnika (od crtanoga filma do poigravanja s bojama i teksturama slike), autorovom prepoznatljivom nelinearnom montažom, izuzetno dobrim soundtrackom (punim izvrsnih pop pjesama, kompozicija Ennia Morriconea i Quincyja Jonesa) te briljantno režiranim borilačkim prizorima. 

Kroz relativno jednostavnu temu, film donosi zabavnu i autoironičnu priču koja se može iščitavati i kao potpuno benigna igrarija, i kao vrlo ozbiljna drama koja problematizira motiv osvete. 

Petak, 13. svibnja na Prvom

Petak, 13. svibnja na Prvom

Foto: Kill Bill 1 / film

U filmu Kill Bill iz 2003. godine glume Uma Thurman, Lucy Liu, Daryl Hannah, Vivica A. Fox, David Carradine, Michael Madsen, Julie Dreyfus, Sonny Chiba.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!