13:50 / 08.02.2021.

Autor: HRT

Kinks, odjeci jednog svijeta

Nedjelja, 14. veljače na Drugom

Nedjelja, 14. veljače na Drugom

Foto: Kinks, odjeci jednog svijeta / dokumentarac

Kinks, odjeci jednog svijeta, glazbeno-dokumentarni film redatelja Charlieja Thomasa, emitiramo u nedjelju 14. veljače na Drugom programu u 23:20.

Ovaj dokumentarni film odaje počast albumu grupe The Kinks iz 1968. godine, The Kinks are the Village Green Preservation Society - remek-djela koje je utjecalo na mnoge glazbenike, premda je bilo uglavnom zanemareno kad se pojavilo. 

Godinu 1968. obilježili su prosvjedi, neredi i ubojstva. Ray Davis odlučio se odmaknuti od situacije u kojoj je živio i okrenuti se problemima koji su istodobno osobni i univerzalni - djetinjstvu, gubitku nedužnosti, nestanku starih tradicija, neodrživosti urbanog života. Rezultat toga bio je The Kinks are the Village Green Preservation Society. 

Smješten u kontekst svog vremena, ovaj film istražuje tajnu trajne privlačnosti tog albuma te pokušava prikazati kako je uspio nadići loš početak te postati jedan od najomiljenijih glazbenih albuma u povijesti. U filmu ćete vidjeti nove razgovore s Rayom Daviesom, Daveom Daviesom i Mickom Avoryjem, a u njemu sudjeluju i Noel Gallagher, Paul Weller, Graham Coxon, Steve Cradock, Natalie Merchant, Greg Kurstin i Andy Partridge

Glazbeno-dokumentarni film The Kinks - Echoes of a World odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!