13:00 / 05.03.2021.

Autor: HRT

Kiri

Subota, 13. ožujka na Drugom

Subota, 13. ožujka na Drugom

Foto: Kiri / serija

U subotu 13. ožujka u 22:25 na Drugom ponovno prikazujemo uzbudljivu britansku mini seriju Kiri. Serija prati crnu djevojčicu koju želi posvojiti bjelačka obitelj iz srednje klase. Kiri nestane kad sama krene u posjet svojoj biološkoj obitelji. Što se djevojčici dogodilo i tko je kriv za njezin nestanak?

Radnja filma račva se na tri dijela. Jedan prati Kirinu socijalnu radnicu jer svi vjeruju da je ona umiješana u Kirin nestanak te je krive zbog toga. Usto, sumnjaju u njezinu sposobnost rasuđivanja. Drugi se bavi Kirinom biološkom obitelji.

Pod povećalom javnosti nađu se svi njezini "grijesi" iz davne prošlosti kao i sadašnji disfunkcionalni obiteljski odnosi. I, na koncu, treći dio prati Kirinu posvojiteljsku obitelj, posebice Alice, Kirinu odlučnu bijelu pomajku, kad se iznenada nađe u središtu pozornosti javnosti. Svi si oni postavljaju dva ista pitanja: što se dogodilo Kiri i tko je kriv za to?

Subota, 13. ožujka na Drugom

Subota, 13. ožujka na Drugom

Foto: Kiri / serija

U 1. epizodi Miriam je predana socijalna radnica. Ona uspijeva Kiri, crnoj djevojčici, dogovoriti susret nasamo s njezinim biološkim djedom Tobijem i njegovom drugom suprugom, prije nego što je službeno posvoji bjelačka obitelj. No na putu do njih Kiri nestane. Kako se potraga za djevojčicom zahuktava, tako Miriam svi počnu otvoreno optuživati - policija, tisak pa čak i njezini kolege - da je svojim činom dovela Kiri u opasnost.

U seriji glume Sarah Lancashire, Lia Williams, Lucian Msamati, Wunmi Mosaku, Steven Mackintosh, Sue Johnston...

Scenarist je Jack Thorne, a redatelj Euros Lyn.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!