Božićni koncert u palači HAZU - Darija Auguštan i Zagrebački solisti

21.12.2022.

20:30

Autor: HRT

Koncert Zagrebačkih solista pod vodstvom koncertnog majstora Sretena Krstića

Koncert Zagrebačkih solista pod vodstvom koncertnog majstora Sretena Krstića

Foto: Robert Anic / Pixsell

Tradicionalni 12. Božićni koncert Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti donosi raznolik prigodni repertoar u interpretaciji uglednih Zagrebačkih solista pod umjetničkim vodstvom renomiranog violinista Sretena Krstića kao svojega koncert-majstora, koji je donedavno bio i koncert-majstor Münchenske filharmonije. Koncert koji je održan u srijede 21. prosinca u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma HAZU u Zagrebu, prikazujemo u petak 23. prosinca u 18:50 na Trećem programu, u sklopu Klasike mundi. 

Ovom prigodom gledamo i slušamo Sonatu za violinu u A-duru Césara Francka u obradi Sretena Krstića te Exultate iubilate Wolfganga Amadeusa Mozarta. U vrhunskoj razini komornog muziciranja pridružit će im se sjajna mlada sopranistica Darija Auguštan, a za kraj koncertnog druženja uživajte u zvucima poznatih božićnih napjeva - Svim na zemlji mir, veselje i Tiha noć.

Zagrebački solisti, najugledniji hrvatski komorni ansambl, osnovan je 1953. godine pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra, a zahvaljujući mnogobrojnim turnejama i muziciranju s uglednim umjetnicima, ime grada Zagreba s ponosom je upisano u glazbenu mapu svijeta. Njihov repertoar obuhvaća skladbe baroknog, klasičnog i romantičnog razdoblja, ali i djela suvremenog žanra s posebnim osvrtom na baštinu hrvatskih skladatelja. 

Redateljica snimke je  Mirena Stijačić, a urednica Marija Ramljak

Klasika mundi

Klasika mundi

Foto: HTV / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!