16:35 / 20.06.2021.

Autor: HRT

Klasika mundi: Brahmsova 3. simfonija u izvedbi Simfonijskog orkestra MusicaAeterna iz Perma pod ravnanjem Teodora Currentzisa

Subota, 26. lipnja na Trećem

Subota, 26. lipnja na Trećem

Foto: Klasika mundi / HRT

U subotu, 26. lipnja na Trećem programu u 18:20 uživajte uz emisiju Klasika mundi. Dok cijeli svijet misli da Europa završava u Permu, u milijunskom gradu na granici Europe i Azije, grčki dirigent Teodor Currentzis i njegov ansambl MusicaAeterna 2011. započeli su glazbenu revoluciju gostujući na svjetskim pozornicama.

Od srpnja 2019. ansambl više nije rezidencijalni orkestar Opere i baleta u Permu, nego je postao privatno financirani orkestar.

Pod vodstvom fascinantnog Teodora Currentzisa 2015. godine nastupili su na koncertnoj večeri otvorenja poznatog glazbenog festivala u Bremenu, u Koncertnoj dvorani Die Glocke izvodeći Brahmsovu 3. simfoniju u F - duru, op. 90 koja je široj javnosti poznata po melankoličnoj temi iz trećeg stavka.

Odabrala je Marija Ramljak.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!