17:57 / 31.01.2021.

Autor: HRT

Klimatske promjene: Činjenice

Utorak na Prvom

Utorak na Prvom

Foto: Klimatske promjene: Činjenice / dokumentarac

U utorak 2. veljače na Prvom programu u 21:05 prikazujemo drugi dio dokumentarnog filma Klimatske promjene: Činjenice.

Samo nas dva stupnja dijeli od klimatske katastrofe. Ako se globalno zatopljivanje nastavi ovim tempom, šteta nanesena okolišu u idućih 40 godina postat će nepopravljiva. 

Toplinski valovi sa Sredozemlja stižu na Arktik. Šumski požari nekontrolirano bijesne diljem SAD-a. Raste broj umrlih od velikih vrućina. Dokazi su svuda oko nas: klimatske promjene su stvarne i događaju se upravo sada. No mi ih možemo zaustaviti. 

Kako krave koje se hrane morskim algama mogu spasiti planet? Zašto bismo trebali graditi elektrane na vodi? Ove nadahnjujuće priče pokazuju nam kako možemo preuzeti kontrolu nad svojom budućnošću. Ovo je najveći izazov s kojim smo se dosad susreli. A ljudska vrsta je spremna odgovoriti na njega.

Utorak na Prvom

Utorak na Prvom

Foto: Klimatske promjene: Činjenice / dokumentarac

Voditelj je sir David Attenborough, a redateljica i producentica dokumentarnog filma originalna naslova CLIMATE CHANGE: THE FACTS je Serena Davies.

Ostvarenje nastalo u produkciji BBC Studiosa te u koprodukciji s IWC Media odabrala je Mira Vočinkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!