18:57 / 23.09.2021.

Autor: HRT

Knjiga ili život: Aleksandar Prokopiev i Borivoj Radaković

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

U utorak, 28. rujna na Trećem programu u 20:05 prikazujemo emisiju Knjiga ili život.

Možda ne znate tko je autor stihova poznate pjesme Idola "Retko te viđam sa devojkama"? Makedonski književnik Aleksandar Prokopiev koji je nakon rock karijere u Idolima objavio 20-ak knjiga.

Aleksandar Prokopiev je našoj publici najpoznatiji po zbirci bajki za odrasle "Čovječuljak" a o njegovoj novoj zbirci priča "Delfin", podnaslovljenoj "O vidljivom i nevidljivom", koju je s makedonskoga preveo Ivica Baković, razgovarali smo u Rijeci na festivalu Vrisak.

Deset priča i jedan prozni fragment, to je knjiga "Ne plači, dušo" kojom se Borivoj Radaković 20-ak godina nakon zbirki "Ne, to nisam ja" i "Porno", vratio pričama.

Bez obzira piše li romane, a prije nekoliko godina za roman "Hoćemo li sutra u kino", Borivoj Radaković dobio je nagradu Janko Polić Kamov, drame ili pripovijetke naš gost uglavnom je vjeran jednom mjestu radnje – Zagrebu. Tako je i u ovoj knjizi. 

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!