16:46 / 10.03.2021.

Autor: HRT

Knjiga ili život: Goranovo proljeće i Drago Glamuzina

Evelina Rudan i Koraljka Kirinčić

Evelina Rudan i Koraljka Kirinčić

Foto: Matija Matko Švarc / HRT

U utorak 16. ožujka na HTV3 u 22:25 ne propustite emisiju Knjiga ili život: Goranovo proljeće. U konkurenciji za Nagradu Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku knjigu u protekle dvije godine našlo se stotinjak naslova. Tko je laureat ili laureatkinja doznat ćemo 15. ožujka, a o nagrađenoj zbirci razgovarat ćemo u emisiji.

Žiri u sastavu Dorta Jagić, Miroslav Mićanović i Branislav Oblučar imao je težak zadatak između pristiglih pjesničkih zbirki odabrati pet finalista.

U finale su ušli Sang Alena Brleka, Zablaće Stipe Grgasa, Putovanje oko tijela Marijane Radmilović, Smiljko i ja si mahnemo Eveline Rudan i Stope u snijegu Nade Topić.

U nastavku pogledajte razgovor s Dragom Glamuzinom o njegovom novom romanu "Drugi zakon termodinamike" u kojem opisuje jednu noć čiju glavnu os čini povijesni posjet američkog pisca Jonathana Franzena. Taj događaj povezuje nekolicinu pisaca od kojih svatko iznosi i svoju životnu priču.

Urednici su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović. 

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!