Knjiga ili život: Hanif Kureishi i Lana Bastašić

09.06.2022.

16:13

Autor: HRT

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

U utorak, 14. lipnja na Trećem programu u 21 sat ne propustite novo izdanje emisije Knjiga ili život.

Na ovogodišnjem Festivalu europske kratke priče nismo mogli propustiti razgovor s kultnim piscem Hanifom Kureishiem o rasi, klasi, seksualnosti, tematici koja ga zaokuplja već 30-ak godina još od slavnog romana "Buddha iz predgrađa".

Nakon razgovora s književnom rock zvijezdom u studiju nas čeka zvijezda u nastanku: Lana Bastašić za svoj je prvi roman "Uhvati zeca" dobila Nagradu Europske unije za književnost, roman je ušao u uži izbor za NIN-ovu nagradu i preveden je na 20-ak jezika.

Nakon njega objavila je zbirku priča "Mliječni zubi", potaknula petero mladih pisaca da zajedno s njom napišu dnevnik "2020." a nedavno je objavila novu knjigu "Crveni kofer".

U nastavku emisije predstavljamo još jednu mladu književnicu iz našeg susjedstva. Dario Grgić preporučuje filozofski roman "Strašna djeca Averroesova" Emine Smailbegović, spisateljice iz Sarajeva, inače glazbenice i muzikologinje.


Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!