Knjiga ili život: Hrvatski politički bestijarij i O vremenu i vodi

14:07 / 30.12.2021.

Autor: HRT

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

Novo izdanje emisije Knjiga ili život na rasporedu je u utorak, 11. siječnja, u 20:05 na Trećem programu HTV-a.

Od gusaka u magli do herojskog zeca, tim nas je putem proveo autorski dvojac Boris Perić i Tomislav Pletenac u svom Hrvatskom političkom bestijariju. O mogućim značenjima koja se kriju iza gmazova, muha ili volova u političkom i društvenom kontekstu Perić i Pletenac objašnjavaju u našem studiju.

U nastavku emisije govorimo o još jednoj vrlo aktualnoj temi: klimatskim promjenama. Andri Snær Magnason nagrađivani je islandski pisac i redatelj koji aktivno sudjeluje u borbi protiv devastiranja prirode na Islandu pa se 2016. zbog toga čak i kandidirao za predsjednika. Njegova knjiga O vremenu i vodi postala je gotovo trenutačno bestseler i prevedena je na više od 30 jezika. S islandskim autorom razgovarala je Jasna Coce.

U našoj rubrici kutak za susjedski trenutak književni kritičar Dario Grgić predstavlja knjigu Ivana Milenkovića Pohvala neslozi Makijaveli protiv makijavelizma.

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!