Knjiga ili život: Ivica Ivanišević, Marija Andrijašević i Josip Mlakić

11.11.2021.

19:13

Autor: HRT

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

U utorak, 16. studenoga, na Trećem programu u 20:10 prikazujemo novo izdanje emisije Knjiga ili život.

U goste nam dolazi splitska spisateljica Marija Andrijašević čiji je roman Zemlja bez sutona posveta zemlji, ali i ljudima Cetinske krajine i radničkih dijelova Splita u čije ih je potleušice siromaštvo dotjeralo. No i prije razgovora s Marijom na istom smo dalmatinskom lokalitetu. Roman Sutra je novi ručak splitskog pisca i novinara Ivice Ivaniševića vodi nas kroz kroz splitske labirinte, kalete staroga grada, kroz prostorne i društvene margine gdje istražiteljski par pokušava odgonetnuti pozadinu triju ritualnih ubojstava.

Za kraj Ivica Ivanišević otkriva ponešto i o svom novom romanu kojeg će premijerno predstaviti na festivalu Sanjam knjige u Istri. Iz Dalmacije odlazimo u susjedstvo, u Bosnu, preciznije, samostan u Jajcu. Na Vrbasu tekija roman je poznatog bosanskohercegovačkog pisca Josipa Mlakića, a zašto ga čitati objašnjava književni kritičar Dario Grgić u našoj rubrici Kutak za susjedski trenutak.

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!