19:51 / 16.12.2021.

Autor: HRT

Knjiga ili život: Ivo Andrić i Olja Knežević

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

Novo izdanje emisije Knjiga ili život na rasporedu je u utorak 21. prosinca u 20:05 na Trećem programu HTV-a.

Nakon niza knjiga o Ivi Andriću nedavno je objavljen i njegov politički i diplomatski životopis „Ivo Andrić – kronika jednog beščašća”. Razgovarali smo s autorom Davorom Kristićem.

Olja Knežević čitateljima u Hrvatskoj najpoznatija je kao dobitnica VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2019. „Katarina, velika i mala”. Rođena je u Crnoj Gori, maturirala u Kaliforniji, diplomirala u Beogradu a kreativno pisanje magistrirala u Londonu. Tamo je na engleskom jeziku pisala svoj prvi roman „Milena i druge društvene reforme” koji je objavljen i u Hrvatskoj. Povod našem razgovoru je „Gospođa Black”. Izvorno objavljena 2015. u Crnoj Gori, sada je dobila novo, izmijenjeno, hrvatsko izdanje.

U našoj rubrici Kucamo na vrata zaboravljenih asova književni kritičar Dario Grgić podsjetit će nas na argentinskog pisca koji je utjecao na generacije latinoameričkih i europskih autora. Julio Cortazara.

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!