Knjiga ili život: Književnice i nagrade, te Kartografija ljubavi Helene Sablić Tomić

10.02.2022.

20:22

Autor: HRT

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

U utorak 15. veljače na Trećem programu u 20:05 slijedi emisija Knjiga ili život: Književnice i nagrade, te Kartografija ljubavi Helene Sablić Tomić.  

Jedna je književna nagrada potaknula spisateljicu Ivanu Bodrožić na pisanje pisma u kojem upozorava kako bez obzira na kvalitetu knjiga nagrade još uvijek puno češće završe u muškim rukama. O nesrazmjeru u broju nagrađenih književnica i književnika razgovarali smo s dvije spisateljice različitih generacija: Marinom Šur Puhlovski i Andrijanom Kos Lajtman

Riječni tok, ljubav, književnost podunavskih zemalja i putovanje, sve to je Kartografija ljubavi, Dunavom, nova kulturološka karta ljubavi koju je ispisala književna teoretičarka, kritičarka i spisateljica Helena Sablić Tomić. Prateći tok rijeke od izvora i gornjeg toka preko klisure do donjeg toka i delte autorica promišlja tijek ljubavnog odnosa od zavođenja, nježnosti i strasti preko ljubomore i straha do pripadanja i prolaznosti. Naša je gošća Helena Sablić Tomić.

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!