Knjiga ili život: Kristina Gavran i Robert Perišić

16.11.2022.

09:02

Autor: HRT

Knjiga ili život na Trećem

Knjiga ili život na Trećem

Foto: HTV / HRT

Emisiju Knjiga ili život o knjigama i svemu onome što asocira na knjigu i književnost prikazujemo srijedom na Trećem programu u 20:35. Predstavljamo nove knjige, donosimo razgovore s piscima i kritičarima te podsjećamo na književne klasike.

U emisiji 23. studenoga naš gost je Robert Perišić. Danas kada se susrećemo sa stalno novim migrantima Robert Perišić podsjetio nas je da je i naša civilizacija posljedica nekih davnih migracija. Roman "Brod za Issu" vraća nas u 4. stoljeće prije naše ere, u doba u kojem Iliri nisu htjeli piti vino koje su donijeli Grci, kao čin svojevrsnog otpora tadašnjoj globalizaciji, dok su pak Grci pivopije smatrali barbarima. 

Kristina Gavran rođena je u Zagrebu a na posljednjoj godini studija dramaturgije dobiva Erasmus stipendiju i odlazi na stručnu praksu u Birmingham. I sada već 10-ak godina živi i radi u Engleskoj a život mladog bračnog para u toj zemlji tema je njenog novog romana "Između".

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!