21:26 / 24.02.2022.

Autor: HRT

Knjiga ili život: Mladen Kopjar i Martina Vidaić

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

U utorak, 1. ožujka, na Trećem programu u 20:05 slijedi emisija Knjiga ili život.

Emisiju započinjemo s Depilacijom, knjigom priča zbog koje smo se zaputili u Varaždin i ondje obavili kraći informativni razgovor s autorom knjige Mladenom Kopjarom. Radi se o 14 carverovskih priča u kojima je, kao što i ime kaže, čovjek oguljen do gole kože, naravno, ne samo egzistencijalno, nego i u moralnom i psihološkom pogledu.

Slijede Stjenice. Prije 10 godina Martina Vidaić objavila je prvu zbirku pjesama Era gmazova i osvojila nagradu Goran za mlade pjesnike. Njena Mehanika peluda proglašena je najboljom zbirkom u dvogodišnjem razdoblju za što je dobila nagradu Ivan Goran Kovačić. Deset godina nakon prvijenca, prije nekoliko mjeseci, Martina Vidaić je s prozno-poetskom knjigom Trg, tržnica, nož osvojila Kamova, nagradu Hrvatskog društva pisaca za najbolju knjigu godine. Iza nje su i zbirka Tamni čovjek Birger i roman Anatomija štakora, a najnoviji roman Stjenice povod su našem razgovoru s autoricom.

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!