Knjiga ili život: Od Matoša do Maleša

30.11.2022.

13:23

Autor: HRT

Knjiga ili život na Trećem

Knjiga ili život na Trećem

Foto: HTV / HRT

Emisiju Knjiga ili život o knjigama i svemu onome što asocira na knjigu i književnost prikazujemo srijedom na Trećem programu u 20:35. Predstavljamo nove knjige, donosimo razgovore s piscima i kritičarima te podsjećamo na književne klasike.

U emisiji koju prikazujemo 7. prosinca u studiju razgovaramo s profesorom Tomislavom Brlekom, autorom Antologije moderne hrvatske poezije "Od Matoša do Maleša" u kojoj su zastupljeni pjesnici čiji opusi, po autorovom viđenju, odražavaju modernost i koji se međusobno prožimaju, utječući i formirajući uzročno-posljedični niz od Matoša pa do Maleša.

Kolegica Jasna Coce u  Trogiru je razgovarala s laureatima natječaja "Priča se po gradu", u organizaciji mjesne knjižnice, a osvrnula se i na književnu baštinu grada Trogira.

Dvojica suvremenih srpskih pisaca, Goran Skrobonja i Oto Oltvanju hrvatskim su čitateljima predstavili svoje knjige u kojima kombiniraju razne žanrove, od naučne fantastike do trilera i povijesne čitanke.

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!