21:17 / 21.04.2022.

Autor: HRT

Knjiga ili život: Omer Rak i Nataša Govedić

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

Novo izdanje emisija Knjiga ili život slijedi u utorak, 26. travnja, u 20:05 na Trećem programu HTV-a.  

Gost ovotjedne emisije je Omer Rak. U novom, trećem, romanu Oneiricon, ovaj esejist, dramski pisac i romanopisac ponovno na umješan način isprepliće pripovjedne niti fabule, miješajući na zadivljujući način žanrove erotskog, fantastičnog, mitskog i krimi-romana s elementima horora.

Nataša Govedić ne piše samo prozu, kritike, znanstvene i esejističke tekstove, ona piše i poeziju. U svojoj prvoj zbirci Zlice i vilice bavi fenomenom zla i našeg odnosa prema njemu. Ali dok piše o zlu ukazuje da uvijek možemo odabrati dobro. Pjesme Nataše Govedić u knjizi su se susrele s grafikama likovne umjetnice Hane Lukas Miđić.

A za kraj kucamo na vrata još jednog zaboravljenog asa. Poljski pisac Roman Javorski jedan je od onih pisaca koje su povijesni pregledi i leksikoni sustavno mimoilazili. Ali, zato Javorskog spominje i hvali naš ugledni polonist Zdravko Malić, a to ipak nešto znači.

I kritičar Dario Grgić odlučio je Javorskome posvetiti idućih nekoliko minuta. Riječ je o njegovoj zbirci priča Pripovijesti manijaka.  

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!