Knjiga ili život

02.06.2022.

20:50

Autor: HRT

Utorkom na Trećem

Utorkom na Trećem

Foto: Knjiga ili život / HRT

U utorak 7. lipnja na Trećem programu u 21 sat ne propustite novo izdanje emisije Knjiga ili život: Robert Međurečan, Animafest u knjizi i Andri S. Magnason.

Robert Međurečan poznato je ime na domaćoj književnoj sceni, a pažnju je pobudio svojom trilogijom o mračnoj strani rata, djelomično baziranoj na vlastitom ratnom iskustvu. Jedan se kritičar upitao, kamo će otići Međurečanovi likovi nakon rata, a sada je s romanom "Domovina to go" stigao i odgovor: otići će na privremeni rad u Njemačku, na bauštelu.

Studio je rezerviran za razgovor o jednoj posebnoj monografiji – "Pedeset godina Animafesta Zagreb". U njoj je je jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj koja je Zagreb pozicionirala na svjetsku mapu animacije, konačno i ukoričena.

U završnici emisije nastupa internacionalni borac, zviždač, koji neumorno upozorava na posljedice globalnog zatopljenja, islandski pisac i aktivist Andri Snær Magnason. Iskoristili smo njegovo gostovanje na Zagreb Book Festivalu kako bi ga priveli na informativni razgovor o njegovoj knjizi "O vremenu i vodi". 

Urednici emisije su Koraljka Kirinčić i Gordan Nuhanović.

Emisiju možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj se videoteci nalaze emitirana izdanja.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!