'Ko te šiša?

18.06.2022.

16:45

Autor: HRT

Ponedjeljak, 20. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 20. lipnja na Prvom

Foto: 'Ko te šiša / serija

U ponedjeljak 20. lipnja na Prvom programu u 16:05 prikazujemo prvu epizodu prve sezone popularne humoristične serije 'Ko te šiša?. U zagrebačkom donjogradskom trgu, središtu kvarta, dva su frizerska salona, muški i ženski, te stara gostionica koja je s vremenom postala kafić i kvartovsko okupljalište. Osnovna tema nove hrvatske humoristične serije od 20 epizoda neprestana je borba za prestiž između dvoje vlasnika frizerskih salona, muškog u vlasništvu Žigmunda Štingla i ženskog čija je vlasnica Božica Režek.

Ponedjeljak, 20. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 20. lipnja na Prvom

Foto: 'Ko te šiša / serija

I dok je Žigmund tipičan predstavnik starog kova, konzervativnog pristupa šišanju i životu, Božica pokušava biti moderna poduzetnica koja često ne bira sredstva kako bi postigla svoje ciljeve - postati najbolji frizer u kvartu i dobro udati mlađu kćer. Starija Božičina kći Lili, iako stremi zvjezdanoj slavi, udala se za automehaničara Jožu, dobričinu iz kvarta koji ju obožava ali se ne može pohvaliti da mu posao ide od ruke.

Razočarana Božica se stoga nada kako će za mlađu kćer Sanju ipak pronaći dobrostojećeg ženika, naravno, neupitnog društvenog statusa. Sanja je pak vječno u oblacima, neprestano se traži, često mijenja interese i hobije te se zaljubljuje, na Božičin užas, uvijek u krivog.

Žigmundovi pomoćnici su stari, pomalo nagluhi Ivek koji se skrasio u kvartu nakon godina lutanja po "belom svetu" i mlada, atraktivna aktivistica Cici koja, doduše, ne zna šišati, ali zato zna pomoći dvojici ostarjelih zanovijetala da prebrode teške trenutke u borbi za prestiž i pokoji sretni trenutak u vidu skuhane juhice.

Jedina neutralna zona kafić je Pri Taubeku koji drži Matek, Bosanac koji pokušava postati Purger. Frizerski rat ima, dakako, i razloge koji sežu u prošlost kada je Žigmundov salon bio jedini u kvartu, a Božica tek njegova mlada pripravnica.

Ponedjeljak, 20. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 20. lipnja na Prvom

Foto: 'Ko te šiša / serija

1. epizoda: Štanga 

Božica u stalnom ratu sa Žigmundom, vlasnikom susjednog frizerskog salona, pokušava novom marketinškom akcijom privući mušterije u svoj frizerski salon. Lili i Sanja nemaju dovoljno razumijevanja za majčine marketinške pothvate. Lili se posvetila novom hobiju, plesu na štangi, a Sanja je pronašla ljubav svog života. Božica, dakako, ne smije doznati za nove aktivnosti svojih kćeri, jer ni ples na štangi, ni novi izabranik nisu nešto što bi odobrila...

Ponedjeljak, 20. lipnja na Prvom

Ponedjeljak, 20. lipnja na Prvom

Foto: 'Ko te šiša? / serija

U serijei glume Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Katarina Strahinić, Željko Duvnjak, Žarko Potočnjak, Robert Ugrina, Jasmin Telalović, Sara Stanić...

Scenarij potpisuju Petra Venier, Dijana Merdan, Branko Ružić i Koraljka Meštrović

Režiseri su Aldo Tardozzi i Igor Šeregi, a producent Igor Vukov, a urednica Jasmina Božinovska Živalj

Produkcija: Plavi film za HRT, 2017.

Ponedjelak, 20. lipnja na Prvom

Ponedjelak, 20. lipnja na Prvom

Foto: 'Ko te šiša / serija

Seriju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!