19:53 / 25.01.2021.

Autor: HRT

Koja je ovo država

Politička satira Vinka Brešana

Politička satira Vinka Brešana

Foto: Koja je ovo država / film

U četvrtak, 11. veljače na Drugom programu HTV-a u 21:55 prikazujemo domaću političku satiru Vinka Brešana - Koja je ovo država.

Protagonisti ove duhovite i provokativne političke satire su suicidalni general, ministar u hrvatskoj Vladi koji se dragovoljno zatvori u zatvorsku ćeliju te roditelji (Hrvati, Srbi i Bošnjaci) koji ukradu lijesove s posmrtnim ostacima pokojnih predsjednika Hrvatske i Srbije ne bi li prisilili svoje vlade da napokon pronađu grobove njihove djece koja su poginula u ratu. 

Sadržaj je to filma iz 2018. godine, nastala u režiji Vinka Brešana, a u kojemu glume Krešimir Mikić, Lazar Ristovski, Nikša Butijer, Sebastian Cavazza, Dražen Kühn, Daniel Olbrychski i drugi. 

video thumb

Scenarist je Mate Matišić, a montažerka Sandra Botica Brešan. Kamera - Branko Linta h.f.s., za oblikovanje zvuka zadužen je Bartosz Putkiewicz, a glazbu potpisuje Maciej Zielinski.

Kostimografkinja je Željka Franulović, scenograf Damir Gabelica, producent Ivan Maloča (Inter film), a urednik Mislav Brumec.  

Osim na Drugom programu HTV-a, film na području RH možete pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!