Koko i duhovi

02.04.2022.

12:09

Autor: HRT

Nedjelja, 17. travnja na Prvom

Nedjelja, 17. travnja na Prvom

Foto: Koko i duhovi / film

Film za djecu Koko i duhovi prikazujemo u nedjelju, 17. travnja, u 17:25 na Prvom. Film je snimljen 2011. prema istoimenom romanu Ivana Kušana.

Junak priče Koko raduje se velikim promjenama u svojem životu. Do sada je živio na selu, a zatječemo ga u trenutku kad se s roditeljima seli u grad. Stan u koji se doselila njegova obitelj pripadao je Vinceku, starom škrcu čija je smrt obavijena tajnom.

video thumb

Uskoro će se Koko i prijatelji upustiti u opasnu pustolovinu, zajedno s njegovom dražesnom sestrom Maricom, vjernim psom Carem i zabrinutim roditeljima.

Postoje li duhovi? Zašto žele otjerati Koku i njegovu obitelj? Hoće li Koko, uz pomoć novih i starih prijatelja, riješiti tu zagonetku prije odraslih, saznat ćemo u burnom raspletu ove detektivske priče...

U filmu glume Antonio Parač (Koko), Nina Mileta (Marica), Kristian Bonačić (Zlatko), Filip Mayer (Miki), Ivan Maltarić (Božo) i drugi. Scenaristi su redatelj Daniel Kušan i Ivan Kušan.

Produkcija: Kinorama, HRT 

Koko i duhovi sudjelovao je na mnogobrojnim festivalima:
Pula Film Festival 2011.; Motovun Film festival, 2011.; Festival slovenskega filma u Portorožu, 2011.; Chicago International Children's Film Festival, 2011.; International Film Festival for Children and Young People, Yerevan, Armenija, 2011.; 16. SCHLINGEL International Film Festival for Children and Young Audience, Chemnitz, Njemačka, 2011.; International Film Festival Listapad, Minsk, Bjelorusija, 2011.

Na Pula film festivalu 2011. osvojio je: nagradu publike Zlatna vrata Pule, Vjesnikovu nagradu Breza za najboljeg debitanta (Daniel Kušan), Zlatnu Arenu za glazbu (Dinko Appelt), Zlatnu Arena za montažu (Slaven Zečević), Nagradu mladih filmofila za najbolji film, T-comovu nagrada SMS HIT. 

Nedjelja, 17. travnja na Prvom

Nedjelja, 17. travnja na Prvom

Foto: Koko i duhovi / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!