Kolaži o laži: Oglašavanje

07.08.2021.

16:06

Autor: HRT

Nedjelja, 15. kolovoza na Prvom

Nedjelja, 15. kolovoza na Prvom

Foto: Kolaži o laži / dokumentarna serija

U nedjelju 15. kolovoza u 14 sati na Prvom pogledajte 3. epizodu dokumentarne serije Kolaži o laži, koja nosi naziv Oglašavanje.

Oglašavanjem se bavimo prateći marketinšku agenciju Señor u akciji rebrandinga malog lokalnog proizvođača meda, a kroz njihov zadatak otkrivamo sve prijetnje, ali i pozitivne mogućnosti u domeni oglašavanja.

Med Grgić nagrađivani je OPG iz Vinkovaca koji proizvodi istoimena nagrađivana obitelj pčelara koja ima izvrstan proizvod, ali koji nikad nisu strukturirano razmišljali o ambalaži ibrandingu svog meda i koliko bi taj segment mogao utjecati na njegov plasman i prodaju.

video thumb

U pomoć smo pozvali marketinšku agenciju Señor iz Zagreba koja će nas upoznati sa svojom profesijom, a tijekom procesa rada na novoj etiketi meda Grgić i sa svim pozitivnim, etičkim stranama oglašavanja, ali i upozoriti na najčešće načine neetičkog oglašavanja i prevara u marketinškoj komunikaciji.

U epizodi razgovaramo i s drugim marketinškim stručnjacima (marketinška agencija McCann Zagreb), književnikom i kolumnistom Borisom Postnikovom, a dio epizode snimljen je i u Londonu, prateći autora produkcijske kuće VICE u njegovim medijskim eksperimentima u kojima je stvarao lažne restorane, online recenzije, ali i lažno brendirao sebe samog.

Redatelji su Nebojša Slijepčević i Judita Gamulin, a producentica Rea Rajčić.

Produkcija: Eclectica

Dokumentarnu seriju
pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!