13:14 / 16.08.2021.

Autor: HRT

Kolaži o laži: Virtualni identiteti

Nedjelja, 29. kolovoza na Prvom

Nedjelja, 29. kolovoza na Prvom

Foto: Kolaži o laži / dokumentarna serija

Posljednju, 6. epizodu dokumentarne serije Kolaži o laži, naziva Virtualni identiteti, prikazujemo u nedjelju, 29. kolovoza, u 14 sati na Prvom.

Influencerica Ella Dvornik pokušat će jednog zagrebačkog umirovljenika pretvoriti u popularnog influencera i tako provjeriti mogućnost kreiranja potpuno lažne slike nečijeg osobnog života na Instagramu.

Kroz epizodu o virtualnim identitetima, našom svakodnevnom platformom za kreiranje života kakav želimo, vodi nas skupina zagrebačkih maturanata - digitalnih urođenika, koji razgovaraju o poziciji i interpretaciji sadržaja društvenih mreža u njihovoj svakodnevici i pokušavaju odgovoriti na pitanje koliko se njihovi virtualni identiteti razlikuju od onih stvarnih.

video thumb

Druga narativna linija epizode prati blogericu i influencericu Ellu Dvornik koja odlučuje od Želimira Sappea, zagrebačkog umirovljenika, napraviti uspješnog influencera, kako bi opravdala svoj stav da na društvenim mrežama svatko može biti ono što želi i da nije teško povjerovati u režiranu sliku stvarnosti.

Hoće li naš prvi 65+ influencer Želimir Sappe stati uz bok ostalim domaćim influencerima i početi zarađivati od vlastitog virtualnog identiteta, saznajemo u zadnjoj epizodi serije Kolaži o laži.

Redatelji su Nebojša Slijepčević i Judita Gamulin, a producentica Rea Rajčić.

Produkcija: Eclectica

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, a u videoteci platforme dostupne su sve emitirane epizode dokumentarne serije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!