11:07 / 14.06.2021.

Autor: HRT

Koncert prvonagrađenih na 7. natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2018.

Srijeda 16. lipnja na Trećem

Srijeda 16. lipnja na Trećem

Foto: Koncert prvonagrađenih - Papandopulo 2018. / HRT

U srijedu 16. lipnja u 18.50 na Trećem programu HTV-a prikazujemo koncert prvonagrađenih na 7. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2018. 

Već tradicionalno svakoga listopada pobjednici Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Papandopulo imaju priliku za često svoj prvi nastup s orkestrom. To je dio njihovih nagrada, često i glavni povod sudjelovanja na natjecanju.

Godine 2018. ono se odvijalo u tri kategorije (gitara, violončelo i kontrabas), ali dok je kontrabasist Ivan Šajatović bio zauzet svojim angažmanima u Njemačkoj, izazov su s radošću prihvatili laureati gitare i violončela, te godine studenti četvrte godine Muzičke akademije u Zagrebu. Luka Vidović na gitari predstavlja Concierto del sur Manuela Poncea, dok je Tonka Javorović solistica u 1. koncertu za violončelo i orkestar u Es-duru, op. 107, Dmitrija Šostakoviča. Simfonijskim orkestrom HRT-a u Velikoj dvorani Doma HV Zvonimir u Zagrebu dirigira Miran Vaupotić.

Redatelj je Miljenko Bukovčan, a urednica Jana Haluza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!