16:13 / 08.04.2021.

Autor: HRT

Koristoljublje

Petak,  23. travnja na Drugom

Petak, 23. travnja na Drugom

Foto: Koristoljublje / serija

U petak 23. travnja u 23:05 na HTV2 slijede 3. i 4. epizoda serija Koristoljublje. Moderan je to triler, prepun neočekivanih preokreta, bavi se intimnim razmišljanjima i pobudama likova te složenim međuljudskim odnosima. Glavne uloge u seriji igraju dobitnica nagrade Emmy za programe u udarnom terminu, Julia Ormond, kojoj je ovo prva glavna uloga na britanskoj televiziji, i Ben Barnes.

video thumb

U središtu je priče imućna žena koja se zaljubljuje u puno mlađeg muškarca. Pratimo kako ta veza utječe na njezinu već ionako disfunkcionalnu obitelj. Ponajprije majka, potom supruga, a tek na kraju žena, 60-godišnja Julia cijeli je život stavljala potrebe drugih ispred vlastitih. A onda susreće Benjamina, tridesetogodišnjeg pisca reklamnih tekstova mutne prošlosti i upušta se u vezu s njime. Na pomolu je prava drama. Moraju se suočiti s posljedicama svoje veze kad mračne tajne iz prošlosti počinju razarati ionako narušene odnose u njezinoj obitelji. 

Petak,  23. travnja na Drugom

Petak, 23. travnja na Drugom

Foto: Koristoljublje / serija

U 3. epizodi Patrick i Della pokažu Juliji fotografije Benjamina s drugom ženom. Patrick misli da Benjamin zavodi starije žene kako bi ih okrao. Julia pokaže te fotografije Benjaminu, no on je uvjerava da mu je to klijentica. Benjamin se sprema kući, no Julia mu kaže da ga voli pa oni odluče živjeti zajedno. Julia odvozi neke stvari Tedu. On joj otkriva da je Leo znao za njegovu vezu s Marshom, ali da joj nikada nije ništa rekao. Julia se osjeća izdanom. Tijekom šetnje liticom Benjamin zaprosi Juliju. Zatečena, ona ne zna što bi mu odgovorila.

Redateljica epizode je Vanessa Caswill.

U 4. epizodi Julia pristaje udati se za Benjamina. Kada to priopći Tedu, on je uvjeren da je Benjamin želi oženiti samo zbog njezinog novca. Ted zaprosi Marshu, koja, svjesna da su ga na taj korak potakle Julijine zaruke, bijesno izjuri, a Ted ispija njezino piće. Iduće jutro shvaća da se ponovno propio te sakriva dokaze. Ted za Božić vozi Hazel Juliji. Julia mu kaže da nije bila njezina ideja da Hazel bude kod nje za Božić. Ted je na silu poljubi. Patrick preklinje Juliju da natjera Benjamina da potpiše predbračni ugovor kako bi zaštitila svoje bogatstvo. Julia falsificira Benjaminov potpis.

Redatelj epizode je David Evans.

U seriji glume Julia Ormond, Ben Barnes, Alex Jennings, Nikki Amuka Bird, Sebastian Armesto, Jemima Rooper, Archie Renaux, Karla-Simone Spence, Yasmine Akram.

Scenaristica serije je Marnie Dickens.

Seriju GOLD DIGGER odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!