09:42 / 01.04.2021.

Autor: HRT

Koristoljublje

Petak, 16. travnja na Drugom

Petak, 16. travnja na Drugom

Foto: Koristoljublje / serija

U petak 16. travnja u 22:35 na HTV2 slijedi serija Koristoljublje. Moderan je to triler, prepun neočekivanih preokreta, bavi se intimnim razmišljanjima i pobudama likova te složenim međuljudskim odnosima. Glavne uloge u seriji igraju dobitnica nagrade Emmy za programe u udarnom terminu, Julia Ormond, kojoj je ovo prva glavna uloga na britanskoj televiziji, i Ben Barnes.

U središtu je priče imućna žena koja se zaljubljuje u puno mlađeg muškarca. Pratimo kako ta veza utječe na njezinu već ionako disfunkcionalnu obitelj. Ponajprije majka, potom supruga, a tek na kraju žena, 60-godišnja Julia cijeli je život stavljala potrebe drugih ispred vlastitih. A onda susreće Benjamina, tridesetogodišnjeg pisca reklamnih tekstova mutne prošlosti i upušta se u vezu s njime.

video thumb

Na pomolu je prava drama. Moraju se suočiti s posljedicama svoje veze kad mračne tajne iz prošlosti počinju razarati ionako narušene odnose u njezinoj obitelji. Je li Julia konačno pronašla sreću koju je oduvijek zasluživala? Ili se pak komplicirani i tajnoviti Benjamin upustio u vezu s njom samo zbog njezina novca, kao što to misli njezina obitelj?

Petak, 16. travnja na Drugom

Petak, 16. travnja na Drugom

Foto: Koristoljublje / serija

U 1. epizodi kada se na proslavi njezinog rođendana ne pojavi nijedno od njezine odrasle djece, Julia (60) u British Museumu susreće Benjamina (33) i upušta s njime u romantičnu vezu. Julia upoznaje Benjamina sa svojom djecom: Patrickom (34), Dellom (32) i Leom (24). Leo otkriva detalje majčine veze ocu Tedu, koji misli da je to čudna slučajnost, budući da je njihov razvod upravo okončan.

U 2. epizodi Benjamin upoznaje Juliju sa svojim prijateljima. Na kraju večeri, on želi da idu u hotel umjesto u njegov stan. Juliu brine da on nešto krije. Oboje pripiti, posvađaju se. Julia kaže svojoj djeci da su se ona i Benjamin razišli. Nada se da to nije zauvijek budući da ga još uvijek voli. Na kraju se pomire. Patrick i Della slijede Benjamina te otkrivaju da mu je uručena obavijest o deložaciji. Nakon toga vide ga kako večera s nekom ženom Julijine dobi te posumnjaju da ima podle namjere.

U seriji glume Julia Ormond, Ben Barnes, Alex Jennings, Nikki Amuka Bird, Sebastian Armesto, Jemima Rooper, Archie Renaux, Karla-Simone Spence, Yasmine Akram.

Scenaristica je Marnie Dickens, a redateljica Vanessa Caswill.

Seriju GOLD DIGGER odabrala je Martina Rajšek.

Petak, 16. travnja na Drugom

Petak, 16. travnja na Drugom

Foto: Koristoljublje / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!