12:18 / 16.04.2021.

Autor: HRT

Koristoljublje

Petak, 30. travnja na Drugom

Petak, 30. travnja na Drugom

Foto: Koristoljublje / serija

U petak 30. travnja na Drugom programu u 22:35 prikazujemo 5. i 6. epizodu serije Koristoljublje. Moderan je to triler, prepun neočekivanih preokreta, bavi se intimnim razmišljanjima i pobudama likova te složenim međuljudskim odnosima. Glavne uloge u seriji igraju dobitnica nagrade Emmy za programe u udarnom terminu, Julia Ormond, kojoj je ovo prva glavna uloga na britanskoj televiziji, i Ben Barnes.

U središtu je priče imućna žena koja se zaljubljuje u puno mlađeg muškarca. Pratimo kako ta veza utječe na njezinu već ionako disfunkcionalnu obitelj. Ponajprije majka, potom supruga, a tek na kraju žena, 60-godišnja Julia cijeli je život stavljala potrebe drugih ispred vlastitih. A onda susreće Benjamina, tridesetogodišnjeg pisca reklamnih tekstova mutne prošlosti i upušta se u vezu s njime. 

Petak, 30. travnja na Drugom

Petak, 30. travnja na Drugom

Foto: Koristoljublje / serija

U 5. epizodi Kieran stiže u potrazi za svojim polubratom, Benjaminom. Julia se zbog toga suočava s Benjaminom koji je uvjerava da nema više nikakvih tajni. Kada Julia odbije financirati Leov poslovni poduhvat, on se seli k Tedu. Patrick i Della žele reći Leu da je Ted svojedobno divljački pretukao Juliju i onda se pokušao ubiti. Julia ne želi da Leo sazna istinu o Tedu. Julia potajice otputuje u mjesto u kojemu je Benjamin nekada živio. Ondje otkriva da je Benjamin kao adolescent ubio nekog trgovca.

U 6. epizodi Julia je šokirana saznanjem da je Benjamin u svojim tinejdžerskim danima ubio trgovca. Potajice se nalazi s Tedom. Želi saznati mogu li se nasilnici promijeniti. Kada mu kaže da ga je htjela napustiti, ali nije mogla zato što se pokušao ubiti, Ted je udari. Time dobiva svoj odgovor. Ona nazove Benjamina i kaže mu da je među njima svršeno. Benjamin pronalazi Juliju i uvjerava je da je Kieran ubio trgovca. Ona mu povjeruje i njih dvoje se vjenčaju. Benjamin stoji pored prozora spavaće sobe i pogledom prelazi preko posjeda. Na licu mu se pojavi jedva zamjetan smiješak.

U seriji glume Julia Ormond, Ben Barnes, Alex Jennings, Nikki Amuka Bird, Sebastian Armesto, Jemima Rooper, Archie Renaux, Karla-Simone Spence, Yasmine Akram.

Scenaristica je Marnie Dickens, a redatelj David Evans.

Seriju GOLD DIGGER odabrala je Martina Rajšek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!