Krasno Polje: Velika Gospa, prijenos mise

10.08.2022.

10:20

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U ponedjeljak 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, na Prvom u 10:30 prenosimo misu iz Svetišta Majke Božje od Krasna. Na Veliku Gospu Majci Božjoj od Krasna redovito hodočaste vjernici iz Primorja, s otoka, iz Like, Krbave, Istre, kao i iz drugih krajeva Lijepe Naše, te BiH. Euharistijsko slavlje na otvorenom prostoru Svetišta predvoditi će mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup. 

Svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo slavi Marijino uzdignuće dušom i tijelom u nebesku slavu, izuzeće njezina tijela od truleži smrti, te njezino kraljevanje zajedno s Isusom, kako bi slavila Boga i zagovarala nas. Dogmu o Marijinu Uznesenju donio je 1950. papa Pio XII.

Krasno Polje (Krasno) je mjesto na obroncima Velebita, središte Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Poznato je po marijanskom svetištu Majke Božje od Krasna koje pripada Gospićko-senjskoj biskupiji. Svoju povijest piše više od 8 stoljeća Već je 1219. u Krasnu postojala Gospina crkva čiji je prvi trag zabilježen 1641. Crkva je imala status župne crkve od 1807. do 1831. kada je u selu izgrađena nova crkva posvećena sv. Anti Padovanskom.

Urednik i komentator je Dragutin Siladi, redatelj Neven Mihael Dianežević, a organizator produkcije Luka Zadravec. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!