Kratki izlet

10.11.2021.

08:23

Autor: HRT

Četvrtak, 25. studenoga na Drugom

Četvrtak, 25. studenoga na Drugom

Foto: Kratki izlet / film

U četvrtak, 25. studenoga na Drugom programu u 21 sat ne propustite hrvatsku dramu Kratki izlet (2017.). Film je na Pulskom filmskom festivalu 2017. osvojio Veliku zlatnu arenu za najbolji film i Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka (Martin Semenčić); na Filmskom festivalu Andreja Tarkovskog Zerkalo 2017. nagradu za najboljeg redatelja i nagradu Voice te još mnoge nagrade i nominacije.

video thumb

Stola je mladić u kasnim dvadesetima koji ljeto provodi u Istri tulumareći po festivalima. Jednoga dana susreće svog znanca Roka koji njega i nekoliko poznanika nagovara da mu se pridruže u potrazi za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama.

No nakon što im se pokvari autobus, a oni se putem izgube, njihov kratki izlet prerast će u alegorijsko putovanje u nepoznato...

Snimljeno prema motivima iz romanu 'Kratki izlet' Antuna Šoljana.

U glavnim su ulogama Ante Zlatko Stolica, Mladen Vujčić, Željko Beljan, Iva Ivšić, Marko Aksentijević, Martina Burulic, Josip Visković.

Scenarij Igor Bezinović, Ante Zlatko Stolica, režija Igor Bezinović, direktor fotografije Danko Vučinović, urednica Lada Džidić.

Četvrtak, 25. studenoga na Drugom

Četvrtak, 25. studenoga na Drugom

Foto: Kratki izlet / film

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!