15:15 / 07.03.2022.

Autor: HRT

Kratko o kratkom

Kratko o kratkom

Kratko o kratkom

Foto: HTV / HRT

U ponedjeljak, 21. ožujka, na Trećem programu u 20:05, u emisiji Kratko o kratkom, prikazujemo filmove Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem i Zvjerka. Riječ je o igranim filmovima Sanje Milardović i Daine Oniunas Pusić. O majkama i kćerima, režiji, produkciji i ostalim izazovima Hrvoje Pukšec razgovarat će s redateljicom filma Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem Sanjom Milardović i Mirtom Puhlovski, producenticom filma Zvjerka.

U filmu Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem Zrinka dolazi u Rijeku obaviti location scouting za film. Boravi kod svoje majke Tanje čije ponašanje nije uobičajeno. U želji da sazna što se događa s majkom, Zrinka je povede u obilazak lokacija. Tanjin emotivni ispad dovodi do promjene uloga između majke i kćeri. 

Film Zvjerka prati priču stogodišnjakinje Nade i njezine 75-godišnje kćeri Vere. One imaju napet, ali uhodan odnos. Djetinjasta Vera brine se za svoju nijemu i nemoćnu, ponekad okrutnu majku. Jedne večeri u Nadinu sobu uleti šišmiš i nađe utočište ispod njena kreveta. Prisutnost životinje vraća starici izgubljenu snagu. Redateljica je Daina Oniunas Pusić.

Budite uz HTV3 svakoga ponedjeljka u 20:05 i uživajte u odličnim domaćim kratkometražnim igranim filmovima!

Redatelj emisije je Ivan Mokrović, a urednica Jelena Milošević.

Kratko o kratkom na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!