Krimi matineja: Ružmarin i majčina dušica i Ubojstva u Sandhamnu

17.09.2022.

15:05

Autor: HRT

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Foto: Ružmarin i majčina dušica / serija

U nedjelju, 25. rujna, u sklopu krimi matineje na Drugom, ne propustite seriju Ružmarin i majčina dušica te 10. sezonu serije Ubojstva u Sandhamnu. Matineja počinje u 10 sati.  

video thumb

Kad Rosemary i Laura dobiju ponudu da urede vrt zvijezdi iz New Connollyja, neće ni sanjati da će ih u njezinu vrtu dočekati sasvim neočekivano iznenađenje. Ondje će, naime, naći kosti. Kad tajne počinju izlaziti na površinu, sve će se zakomplicirati novim ubojstvom. Sadržaj je to druge epizode serije Ružmarin i majčina dušica sa Pam Ferris i Felicity Kendal u naslovnim ulogama dviju zaljubljenica u vrtlarenje koje dijele i strast prema rješavanju zločina. 

U 10:50 potom emitiramo i epizodu Modre laži serije Ubojstva u Sandhamnu, u kojoj na vrhuncu sezone studentskih tuluma policija dobiva dojave o sve više smrtnih slučajeva prouzročenih nekim novim narkotikom. Policija provede raciju i uhiti mladog dilera i njegova kupca. Ispostavi se da je kupac ustvari Alexander, ambiciozni mladi policajac na tajnom zadatku.

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Nedjelja, 25. rujna na Drugom

Foto: Ubojstva u Sandhamnu / serija

Nora je angažirana na slučaju kao tužiteljica i prvi put susreće Alexandera - bit će to susret za pamćenje, nakon kojega mu Nora pomogne. Kad Norina kći netragom nestane nakon jednog tuluma, Alexander ima priliku uzvratiti uslugu pa kreće u potragu za njezinom kćeri.  

U seriji temeljenoj na romanima Vivece Sten glume Alexandra Rapaport (Nora), Nicolai Cleve Broch (Alexander), Shirin Golchin (Miriam), Gustaf Hammarsten (Bengt-Olof Stenmark), Ping Monn (Anna), Kassel Ulving (Tor), Jonas Malmsjö (Henrik), Ing-Marie Carlsson (Berit).

Scenarist je Johan Widerberg, a redatelj Mattias Ohlsson.

Serije krimi matineje odabrala je Martina Rajšek

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!