Krv i vino

20.11.2022.

13:13

Autor: HRT

Utorak, 29. studenoga na Drugom

Utorak, 29. studenoga na Drugom

Foto: Krv i vino / film

U utorak, 29. studenoga na Drugom programu u 0:55 prikazujemo kriminalistički film Krv i vino (BLOOD AND WINE, 1996.). Redatelj Bob Rafelson i glumac Jack Nicholson (Let iznad kukavičjeg gnijezda, Bolje ne može) surađuju od kasnih 1960-ih, a prvi im je zajednički uspjeh film "Pet lakih komada" (1970.) za koji su obojica nominirana za Oscara.

Nastavivši suradnju i u kasnijim desetljećima (The King Of Marvin Gardens, Poštar uvijek zvoni dvaput), Rafelson i Nicholson udružili su snage još jednom na filmu "Krv i vino" koji je redatelj opisao završnim dijelom svoje neformalne trilogije s Nicholsonom u glavnoj ulozi, a ovome je to jedna od najboljih uloga u devedesetima.

U tome mu sjajno parira još jedan laureat Američke filmske akademije M. Caine (Hannah i njezine sestre, Kućna pravila) kao lopov džentlmen Victor.

Utorak, 29. studenoga na Drugom

Utorak, 29. studenoga na Drugom

Foto: Krv i vino / film

Alex Gates trgovac je vinima iz Miamija kojemu u posljednje vrijeme i ne ide najbolje. Njegova supruga Suzanne sve je nezadovoljnija brakom i novčanim problemima, dok ga posinak Jason već godinama ignorira.

Stoga je Alexu jedina utjeha romantična veza s atraktivnom Gabrielom koja je zaposlena kao dadilja u vili mjesnog bogataša Reesea. Alex odluči opljačkati Gabrieline poslodavce te angažira postarijeg lopova Victora da ukrade dijamantnu ogrlicu vrijednu 1,3 milijuna dolara...

Glumačku ekipu čine Jack Nicholson, Stephen Dorff, Jennifer Lopez, Judy Davis, Michael Caine, Harold Perrineau Jr., Robyn Peterson.

Scenarij Nick Villiers, Alison Cross (prema priči Nicka Villiersa i Boba Rafelsona), režija Bob Rafelson.

Urednik je
Dean Šoša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!