14:49 / 17.07.2021.

Autor: HRT

Kuća

Petak 30. srpnja na Trećem

Petak 30. srpnja na Trećem

Foto: Kuća / film

U petak 30. srpnja na Trećem programu u 22:30 prikazujemo hrvatski film Kuća (1975.). Film Bogdana Žižića jedan je od vrhunaca socijalnokritičkog usmjerenja hrvatske kinematografije sedamdesetih. Opipljiv realistički ugođaj i uvjerljivi glumački nastupi glavni su aduti filma nagrađenog, među ostalim, Velikom zlatnom arenom te Zlatnom arenom za najbolju glumicu (Jagoda Kaloper) na Festivalu u Puli.

Pedesetogodišnji direktor Branko (F. Šovagović) juri na proslavu svog rođendana. Putem poveze Seku (J. Kaloper), djevojku koja pripada generaciji s kojom Branko ima malo što zajedničkog.

Ubrzo se ponovno sretnu i ona mu otkrije da su njezini roditelji posjedovali veliku kuću koja im je poslije 2. svjetskog rata nečijom pogreškom oduzeta. Malo-pomalo Branko se zaljubio u Seku, ponudio joj je brak te čini sve da joj se kuća vrati...

Uloge tumače Fabijan Šovagović, Jagoda Kaloper, Rade Marković, Ana Karić, Franjo Majetić, Marija Kohn, Relja Bašić, Mladen Crnobrnja i Krešimir Zidarić.

Scenarij potpisuju Bogdan Žižić, Željko Senečić, a režiju Bogdan Žižić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!