Kuda idu divlje svinje

11.03.2022.

08:21

Autor: HRT

Subota, 26. ožujka na Prvom

Subota, 26. ožujka na Prvom

Foto: Kuda idu divlje svinje / serija

Ne propustite u subotu, 26. ožujka na Prvom programu u 18 sati drugi nastavak dramske serije Kuda idu divlje svinje. 

Prikazujemo TV seriju od deset nastavaka "Kuda idu divlje svinje" scenarista Ive Štivičića i redatelja Ivana Hetricha. Snimljena 1971., ova je serija akcijskoga karaktera odmah stekla veliku naklonost gledatelja, a poslije se o njoj govorilo kao o jednom od najvećih dostignuća domaće televizijske produkcije.

video thumb

Radnja se zbiva u okolici Zagreba, od 1941. do kraja 1943. godine. Iskusni i plodni televizijski scenarist Ivo Štivičić ovdje se odlučio na ispitivanje jednog međuprostora kakav se stvara samo u ratnim okolnostima.

U tom međuprostoru Štivičićevi junaci, koristeći se općom konfrontacijom, brutalno ostvaruju svoje privatne ciljeve. Njima opće bezakonje služi kao štit iza kojeg je sve dopušteno. 

Njihovi se postupci, međutim, sve više prepleću s tijekom općih zbivanja, pa ni oni za koje je rat bio samo dobra prilika za ilegalnu trgovinu i šverc ne mogu ostati po strani opće drame vremena...

Od stotinjak što većih, što manjih uloga izdvajamo za ovu priliku: Ljubišu Samardžića (Crni Rok), Mladena Crnobrnju (Plik), Gordana Pičuljana (Šarac), Fabijana Šovagovića (Mile Vrbica), Ivu Serdara (Šojka), Jovana Ličinu (Veriga), Izeta Hajdarhodžića (Papagini), Miodraga Lončara (Lujo), Svetlanu Bojković (Vera), Vesnu Malohodžić (Jelena), Sabriju Bisera (Moljac), Adema Čejvana (Čaplja).

Redatelj je Ivan Hetrich, snimatelj Milivoj Vižintin, scenograf Duško Jeričević, a urednica Antologije dramskog programa Maja Gregl.

Serija je dostupna i u videoteci naše multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!