Kuda idu divlje svinje

13.05.2022.

08:05

Autor: HRT

Subota, 28. svibnja na Prvom

Subota, 28. svibnja na Prvom

Foto: Kuda idu divlje svinje / serija

U subotu, 28. svibnja na Prvom programu u 18 sati slijedi posljednji, deseti nastavak dramske serije Kuda idu divlje svinje. TV serija scenarista Ive Štivičića i redatelja Ivana Hetricha. 

Radnja serije zbiva se u okolici Zagreba, od 1941. do kraja 1943. Snimljena 1971. godine ova serija akcijskoga karaktera odmah je stekla veliku naklonost gledatelja, a poslije se o njoj govorilo kao o jednom od najvećih dostignuća domaće televizijske produkcije.

Da podsjetimo, iskusni i plodni televizijski scenarist Ivo Štivičić ovdje se odlučio na ispitivanje jednog međuprostora kakav se stvara samo u ratnim okolnostima. U tom međuprostoru Štivičićevi junaci, koristeći se općom konfrontacijom, brutalno ostvaruju svoje privatne ciljeve.

Njima opće bezakonje služi kao štit iza kojeg je sve dopušteno. Njihovi se postupci, međutim, sve više prepleću s tijekom općih zbivanja, pa ni oni za koje je rat bio samo dobra prilika za ilegalnu trgovinu i šverc ne mogu ostati po strani opće drame vremena...

U seriji glume Ljubiša Samardžić (Crni Rok), Mladen Crnobrnja (Plik), Gordan Pičuljan (Šarac), Fabijan Šovagović (Mile Vrbica), Ivo Serdar (Šojka), Jovan Ličina (Veriga), Izet Hajdarhodžić (Papagini), Miodrag Lončar (Lujo), Svetlana Bojković (Vera), Vesna Malohodžić (Jelena), Sabrija Biser (Moljac), Adem Čejvan (Čaplja). 

Redatelj je Ivan Hetrich. Snimatelj je Milivoj Vižintin, a scenograf Duško Jeričević. Urednica Antologije Dramskog programa je Maja Gregl.

Serija je dostupna i na našoj multimedijskoj platformi HRTi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!