Kuharica iz Castamara

23.05.2023.

08:42

Autor: HRT

Utorak, 23. svibnja na Prvom

Utorak, 23. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Španjolska serija snimljena prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu. Drugu epizodu serije Kuharica iz Castamara prikazujemo u utorak na Prvom programu u 21:10. 

video thumb

U drugoj epizodi gosti na Castamarovoj zabavi uživaju u vatrometu u njegovu vrtu, ali prekine ih vijest da je kralj nestao. Diego organizira potragu za njime. Clara nalazi kralja u podrumu. Čini se da je izgubio razum. Objašnjava joj da ga netko traži i daje joj važan dokument.

Diego se vraća, a Clara ga vodi da vidi kralja. Diego zahvaljuje Clari na njezinom radu i pristupu kralju koji mu je pokazao njezine odlike. Daruje joj knjigu iz botanike s opisom kulinarskih svojstava začinskog bilja kako bi ih mogla koristiti u svojim jelima. Clara prihvaća knjigu, ali i dalje čuva važan dokument koji joj je dao kralj. A za to vrijeme u Castamaru se priprema misa u spomen na pokojnu vojvotkinju Albu. Enrique nastavlja zlostavljati Ameliju kako bi se ona zbližila s Diegom dok je on noću zavodi.

Utorak, 23. svibnja na Prvom

Utorak, 23. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / dramska serija

Seriju Kuharica iz Castamara prikazujemo od ponedjeljka do četvrtka na Prvom programu u udarnom terminu. Serija originalanog naslova La cocinera de Castamar sastoji se od 12 epizoda.

U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar). 

Režiju potpisuju Inaki Penafiel i Norberto López Amado.

Utorak, 23. svibnja na Prvom

Utorak, 23. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!