Kuharica iz Castamara

26.05.2023.

09:16

Autor: HRT

Ponedjeljak, 29. svibnja na Prvom

Ponedjeljak, 29. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Španjolsku seriju Kuharica iz Castamara, snimljenu prema istoimenom romanu Fernanda J. Múneza, premijerno prikazujemo u udarnom terminu na Prvom programu. Madrid, 1720. godine. Kuharica Clara Belmonte bježi od bolne prošlosti obilježene ocem optuženim za izdaju. Počinje raditi u kuhinji vojvode od Castamara u kojeg se i zaljubljuje. Ljubav joj je uzvraćena, no može li se zbog staleških razlika i ostvariti? Diegova majka, gđa Mercedes, želi da se on oženi plemkinjom Amelijom Castro, kako bi vojvodstvo imalo potomke. A tu je i markiz de Soto, Enrique de Arcona, koji pomaže gđi Mercedes te skriva plan kako se osvetiti Diegu. U ponedjeljak, 29. svibnja u 21:10 ne propustite peti nastavak serije Kuharica iz Castamara.

video thumb

Diego se budi veoma mamuran i ne može se ničega sjetiti, čak ni da je proveo noć s Amelijom. Njegov brat Gabriel mu prigovori. Mora očuvati djevojčinu čast. Gđa Mercedes se žali na lošu kvalitetu jela koja dolaze iz kuhinje. Diego zna da ih ne priprema Clara.

Dan je Rosalijina pogreba, a kuharica je veoma potresena. Diego je odlazi posjetiti i tješi je. Njih dvoje su vrlo bliski iako znaju da ne smiju izraziti svoje osjećaje. Diego zna da će morati donijeti tešku odluku u vezi s Amelijom. Sol kaže Enriqueu da je Diego zaljubljen u kuharicu. On želi saznati sve o toj ženi. Clara smišlja kako bi izvukla svoga oca iz Castamara. Sutradan se Armando skrije u kočiji koju vozi neki mladić i ode.

Ponedjeljak, 29. svibnja na Prvom

Ponedjeljak, 29. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Serija originalnog naslova La cocinera de Castamar sastoji se od 12 epizoda. U naslovnim ulogama su Michelle Jenner (Clara Belmonte), Roberto Enríquez (Diego), Hugo Silva (Enrique de Arcona), Maxi Iglesias (Francisco Marlango), Nacho Novo (Heraldo de la Marca), María Hervás (Amelia Castro), Paula Usero (Elisa Costa), Agnés Llobet (Beatriz Ulloa) i Jean Cruz (Gabriel de Castamar). 

Režiju potpisuju Inaki Penafiel i Norberto López Amado.

Ponedjeljak, 29. svibnja na Prvom

Ponedjeljak, 29. svibnja na Prvom

Foto: Kuharica iz Castamara / serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!